Aanmelden

Ieder kind in Nederland mag naar school als het vier jaar wordt. Als u uw kind aanmeldt, vindt er een informatief gesprek plaats met de directeur en/of de leerkracht bij wie uw kind in de groep komt. Op onze school mogen kinderen voor ze vier jaar worden een aantal (ongeveer 5) dagdelen komen kennismaken. Hierover zal de leerkracht van groep 1 tijdens het kennismakingsbezoek met u afspraken maken.

Na de aanmelding neemt de juf van groep 1 contact op met de ouders/verzorgers. Zij maakt een afspraak om bij u thuis te komen om de ontwikkeling van uw kind met u door te nemen zodat ze een goede start in groep 1 kan voorbereiden afgestemd op de ontwikkeling van uw kind. De juf komt ook vertellen over de gang van zaken in de klas zodat uw kind goed voorbereid is als het naar school gaat.

Aanmelding van kinderen met een zintuiglijke, lichamelijke en/of verstandelijke handicap.

Bij de aanmelding van kinderen waarbij op voorhand vaststaat dat er voor een adequate begeleiding speciale aanpassingen in materiële en/of onderwijskundige sfeer noodzakelijk zijn en waarbij bekostiging via leerlinggebonden financiering noodzakelijk is, volgt de school een specifieke aanmeldingsprocedure. Deze procedure is er op gericht alle betrokkenen zo goed mogelijk recht te doen om naar iedereen zo verantwoord mogelijk te werk te gaan.